/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atacuri și în ajun de Paște! Alerta lui Zelenski, dat în căutare de Rusia: „Urmează o nouă etapă„

Avocatul lui Iurie Bolboceanu oferă detalii. Ce decizie a luat de fapt Curtea de Apel și de ce îi nemulțumește. #Ceurmează

missing
20 iunie 2019, ora 11:15

Avocatul fostului deputat democrat Iurie Bolboceanu clarifică situația după ce ieri presa a scris că la Curtea de Apel Chișinău clientul său ar fi fost achitat. Contactat de TV8, Gheorghe Malic, a declarat că dosarul a fost trimis la rejudecare în primă instanță, dar apărătorii vor cere încetarea procesului, pentru că magistrații ar fi admis  încălcări de procedură.

„Curtea de Apel a dat o soluție de constatare a abuzurilor primei instanțe și ale procurorului de caz, care în mod flagrant au încălcat dreptul la un proces echitabil. Curtea de Apel a făcut cea mai rea posibilă variantă pentru apărare, a transmis cauza la rejudecare.

Este o soluție care relativ s-ar încadra în prevederile legale cu condiția că ar fi scris procurorul apel. În condițiile în care procurorul nu a scris apel o astfel de soluție nu putea fi, pentru că este un principiu internațional că erorile comise de instanțe nu pot fi reparate din contul persoanelor vizate, în propriul recurs la apel”, e explicat Malic.

Avocatul este totuși mulțumit de decizia Curții de Apel: „Slava Domnului, ceva s-a urnit din loc pentru că vedeam presingul în acest caz” .

Dosarul va ajunge din nou la Judecătoria Chișinău. Avocații lui Bolboceanu  așteaptă să fie publicată decizia motivată a Curții de Apel și ulterior vor cere în prima instanță încetarea procesului.

„O să vedem ce o să scrie în decizia motivată . Cât o să țină cont de argumentele noastre. Să le respingă sau să fie de acord este libertatea instanței și în funcție de toate acestea vom acționa.

Urmează prima instanță în alt complet să se întrunească și noi vom solicita încetarea procesului pentru că nu este posibilă corectarea erorilor admise anterior”, declară apărătorul Gheorghe Malic.

Acesta s-a arătat indignat de faptul că în primă instanță, dosarul lui Iurie Bolboceanu a fost grăbit: „Lucrurile acestea nu se fac în grabă. În prima instanță practic sentința a fost în 3-4 zile, când Bolboceanu era în spital”.

Amintim că fostul deputat democrat, Iurie Bolboceanu, a fost condamnat la 14 ani de pușcărie, în luna martie a anului trecut, fiind găsit vinovat de înaltă trădare de patrie și spionaj în favoarea Federației Ruse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram