„Absolut toți cei de la Veneția spun că restabilirea încrederii în Curtea Constituțională nu este posibilă dacă nu pleacă toți judecătorii care au compromis definitiv această instituție”. Despre asta a scris pe pagina sa de Facebook, secretarul de stat la Ministerul Justiției Nicolae Eșanu, referindu-se cel mai probabil la deciziile revăzute din săptămâna trecută, pronunțate de CC.

Nicolae Eșanu a făcut această afirmație pornind de la faptul că nu credea ca cei de la Curtea Constituțională vor demisiona din propria inițiativă.

Ei au rămas surprinși când eu am spus că nu prea cred că vor demisiona. Mă bucur că am greșit și deja a fost depusă prima cerere care a fost salutată aici și cei cu care am mai discutat speră ca eu să nu am dreptate și că exemplul Președintelui va fi urmat și de ceilalți judecători. Apropo, mulți dintre interlocutori au fost șocați că nu a existat nici o opinie separată”, a scris secretarul de stat pe o rețea socială.

Președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, și-a dat demisia azi din funcția de judecător și conducător al instituției.

Demisia magistraților de la Curtea Constituțională a fost cerută atât de noua guvernare, cât și de societatea civilă, după ce judecătorii și-au revăzut deciziile pronunțate în perioada 7-9 iunie, privind necesitatea dizolvării Parlamentului, ilegalitatea numirii Guvernului și suspendarea președintelui Igor Dodon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!