/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Comisia de la Veneția. Nicolae Eșanu: „Exemplul Președintelui CC va fi urmat și de ceilalți judecători”

missing
20 iunie 2019, ora 20:11

„Absolut toți cei de la Veneția spun că restabilirea încrederii în Curtea Constituțională nu este posibilă dacă nu pleacă toți judecătorii care au compromis definitiv această instituție”. Despre asta a scris pe pagina sa de Facebook, secretarul de stat la Ministerul Justiției Nicolae Eșanu, referindu-se cel mai probabil la deciziile revăzute din săptămâna trecută, pronunțate de CC.

Nicolae Eșanu a făcut această afirmație pornind de la faptul că nu credea ca cei de la Curtea Constituțională vor demisiona din propria inițiativă.

Ei au rămas surprinși când eu am spus că nu prea cred că vor demisiona. Mă bucur că am greșit și deja a fost depusă prima cerere care a fost salutată aici și cei cu care am mai discutat speră ca eu să nu am dreptate și că exemplul Președintelui va fi urmat și de ceilalți judecători. Apropo, mulți dintre interlocutori au fost șocați că nu a existat nici o opinie separată”, a scris secretarul de stat pe o rețea socială.

Președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, și-a dat demisia azi din funcția de judecător și conducător al instituției.

Demisia magistraților de la Curtea Constituțională a fost cerută atât de noua guvernare, cât și de societatea civilă, după ce judecătorii și-au revăzut deciziile pronunțate în perioada 7-9 iunie, privind necesitatea dizolvării Parlamentului, ilegalitatea numirii Guvernului și suspendarea președintelui Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram