De ce primul dosar al lui Șor încă nu a ajuns în instanță? Răspunsul lui Viorel Morari, fostul șef al Procuraturii Anticorupție

missing
20 iunie 2019, ora 06:47

Ex-șeful Procuraturii Anticorupție (PA) Viorel Morari afirmă că dosarul numit „Șor I”, care de patru ani încă se află la Procuratură, nu a fost trimis deocamdată în instanță pentru că ar fi un dosar mult prea complex și voluminos. Opinia a fost exprimată în cadrul unei ediții speciale a emisiunii Cutia Neagră, de la TV8. 

Din spusele lui Viorel Morari, acest dosar este instrumentat, de asemenea, de procurora Adriana Bețișor, care acum exercită și funcția de șefă interimară a PA.

„Primul dosar, da, este în gestiune. Este format un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală. Cine conduce acest grup? – Da tot doamna Bețișor. – De ce nu finalizează urmărirea penală? – În primul rând este foarte voluminos dosarul, în al doilea rând au luat tactica respectivă de a administra probele”, a spus Morari.

În cadrul emisiunii, Viorel Morari a vorbit și despre anumite deficiențe ce ține de subordonare pe care le-a avut cu Adriana Bețișor: „Ea este procuror, este conducător, ea avea anumite atribuții, se subordona în conformitate cu prevederile Codului procedurii penale. Existau anumite deficiențe în ceea ce ține de comunicare”, a spus Morari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram