/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Harujen dezvăluie! Plahotniuc a fost audiat de mai multe ori de procurori. Ce spune despre dosarele acestuia din Rusia

missing
20 iunie 2019, ora 22:10

Procurorul General, Eduard Harujen, refuză să spună dacă liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, a fost audiat în cadrul anchetei penale inițiate după ce au fost făcute publice imaginile filmate în biroul său unde Igor Dodon este surprins vorbind despre finanțarea partidului din Rusia și posibilitatea federalizării R. Moldova.

„S-au audiat persoane, dar nu voi da nume că nu am dreptul să o fac. S-au ridicat toate înregistrările. Acum se audiază și alte persoane”, a spus Harujen în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N4”.

Procurorul a dezvăluit însă, că Vladimir Plahotniuc a fost audiat de mai multe ori la sediul Centrului Național Anticorupție, fiind martor într-un dosar ajuns deja în instanța de judecată, care vizează furtul din sistemul bancar.

Întrebat dacă procurorii moldoveni s-au autosesizat în cazul dosarelor penale pe care le-au inițiat autoritățile Federației Ruse pe numele lui Plahotniuc, Eduard Harujen a spus că nu au făcut-o pentru că o crimă poate fi cercetată doar de oamenii legii din țara în care s-a produs ilegalitatea.

Procurorul general afirmă că nu a existat nicio solicitare de informații din partea rușilor în cadrul acestor dosare penale. „Niciodată nu am fost sesizați. Nu am primit nicio comisie rogatorie din Rusia”, afirmă Harujen, adăugând că au primit scrisori de la procurorii ruși doar în cazul lui Veaceslav Platon și a membrilor familiei sale, care sunt cercetați penal în Rusia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram