În contextul incidentului de aseară de la Otaci a fost creată o celulă de criză, iar zona aferentă blocului de locuit a fost securizată. 

„Comisia Situații Excepționale a restricţionat accesul la construcţia avariată pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor. Zona va fi securizată de organele de drept, iar la faţa locului se va afla permanent ambulanţă medicală”, informează IGSU.

La şedinţă Comisiei pentru Situații Excepționale, care s-a convocat azi-dimineață, a fost luată decizia de a defrişa zona din preajma construcţiei avariate și a pregăti trenul pentru demolare.

„Potrivit informaţiei IGSU, la faţa locului sunt dislocate 12 unităţi de tehnică şi 45 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă”, se arată în informațiile IGSU.

Incidentul s-a produs în seara zilei de 19 iunie. 46 de oameni, inclusiv 11 copii au fost evacuaţi de salvatori care au preîntâmpinat o tragedie.

În urma surpării blocului de locuit nu au fost raportate victime. Patruzeci şi cinci de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului “Mihai Eminescu” din oraşul Otaci.

Situaţia este monitorizată de IGSU.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!