/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Criuleni: Un bărbat a fost electrocutat după ce s-a urcat pe un transformator

missing
21 iunie 2019, ora 18:15

A încercat să soluționeze problema absenței tensiunii în instalația electrică, însă a fost electrocutat. Este vorba de un bărbat, care pe 19 iunie ar fi intervenit neautorizat la Postul de transformare (PT) din raionul Criuleni. În urma celor întâmplate victima a căzut de la înălțime și și-a fracturat un picior.  

„Având intenția de a verifica prezența tensiunii în PT, acesta a deschis mai întâi ușa de la instalația de tensiune joasă, unde folosind un indicator-șurubelniță a atins siguranțele, după care a încercat să facă același lucru și în instalația cu nivelul de tensiune 10 kV.

În momentul în care a apropiat indicatorul de o siguranță, s-a format un arc electric și ca rezultat persoana dată a fost aruncată de pe fundamentul PT la pământ. Peste câteva minute după accident, acesta și-a revenit, însă la încercarea de a se ridica a simțit o durere acută într-un picior.

Ulterior a apelat serviciul de urgență medicală, care l-a transportat la spitalul raional, unde s-a constatat fractura oaselor gambei piciorului drept”, se arată într-un comunicat al companiei „Red Union Fenosa”.

Potrivit reprezentanților întreprinderii, această acțiune constituie o încălcare gravă a prevederilor legale și a normelor de securitate electrică. În plus, din lipsă de cunoștințe speciale și manipulând cu un indicator necorespunzător nivelului de tensiune, bărbatul a creat o situație de accident iminent care s-a și produs, consecințele căruia puteau fi mult mai grave sau chiar letale.

În legătură cu producerea acestui accident, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. atrage atenţia populaţiei şi a agenţilor economici asupra necesităţii respectării stricte a regulilor de securitate a persoanelor în apropierea instalaţiilor electrice şi privind neadmiterea efectuării oricăror lucrări în acestea.

Principalele reguli de securitate electrică prezentate de reprezentanții companiei:
– nu interveniţi în niciun mod în instalaţiile electrice;
– respectaţi distanţele de securitate în raport cu instalaţiile electrice;
– reţineţi faptul, că electrocutarea se poate produce nu doar prin atingerea de echipamentele sau firele electrice, dar chiar la distantă de acestea, prin străpungere sau arc electric;
– nu vă urcaţi pe instalațiile electrice, pe pilonii liniilor electrice aeriene, pe diferite construcţii sau pe copacii din apropierea instalaţiilor, ce se află sub tensiune;
– fiţi întotdeauna precauţi când este vorba despre energia electrică!
– despre orice incident informaţi în regim de urgenţă furnizorul de energie electrică prin următoarele canale:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram