/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Sinistrații din Otaci vor primi asistență financiară. Clădirea avariată va fi demolată în regim de urgenţă

22 iunie 2019, ora 10:43

Familiile care şi-au pierdut locuinţele în urma prăbuşirii unui bloc din Otaci, raionul Ocniţa, vor beneficia de suport financiar din partea autorităţilor. Decizia a fost adoptată în cadrul Comisiei pentru situații excepționale, convocată la Guvern.

„Am stabilit cu colegii de la alte ministere să se facă evaluarea necesităților, să se calculeze cât ar costa o locuință în localitatea respectivă, așa, încât să putem să adoptăm în regim de urgență asistența financiară pentru cei care au avut de suferit”, a declarat prim-ministra Maia Sandu.

Este vorba despre 36 de familii care au rămas fără acoperiș deasupra capului.

În cadrul ședinței s-a decis că urmează a fi efectuată expertiza blocului adiacent și a altor clădiri din localitate, care, la fel, ar putea prezenta pericol. Clădirea avariată va fi demolată în regim de urgenţă.

Specialiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ai altor subdiviziuni specializate din cadrul MAI continuă și în prezent lucrările necesare la fața locului, pentru deblocarea situației. Aceștia au reușit demontarea plăcilor de beton care atârnau de pe blocul avariat și prezentau pericol.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie a avut loc prăbușirea construcției unei scări a unui bloc de locuit cu 9 etaje din orașul Otaci, Ocnița. Victime nu au fost înregistrate, oamenii fiind evacuați înainte de producerea accidentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram