/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

Candidatul opoziției a câștigat și în alegeri repetate fotoliul de primar al Istanbulului. Oamenii sărbătoresc în stradă

missing
23 iunie 2019, ora 22:49

Ekrem Imamoglu, candidatul Partidul Republican al Poporului (centru-stânga, secular, CHP), principala formaţiune de opoziţie, a câştigat scrutinul pentru funcţia de primar a oraşului Istanbul, obţinând 53,9% din voturi, potrivit rezultatelor parţiale după numărarea a aproape 99% din sufragii.

Pe locul al doilea se clasează candidatul Partidului Dreptate şi Dezvoltare (AKP), fostul premier Binali Yildirim, cu aproximativ 800.000 voturi mai puţin decât Ekrem Imamoglu, scrie Mediafax.

Scrutinul pentru Primăria oraşului Istanbul a fost reluat după ce partidul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a obţinut anularea alegerilor din martie, câştigate atunci tot de candidatul opoziţiei, informează agenţia Anadolu.

Potrivit digi24.ro, zeci de oameni au ieșit în stradă, după ce candidatul opoziției a câștigat alegerile.

La alegerile locale din 31 martie, Partidul Dreptate şi Dezvoltare (AKP), formaţiune condusă de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a suferit câteva înfrângeri usturătoare, pierzând controlul asupra mai multor oraşe majore, inclusiv capitala ţării, Ankara.

Noua înfrângere pentru partidul de guvernământ ar putea amplifica criticile la adresa preşedintelui în contextul în care mai mulţi lideri politici din propriul partid sunt tot mai nemulţumiţi de modul autoritar de conducere al liderului turc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram