/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

/FOTO. VIDEO/ UPDATE: Instanța a respins cererea avocaților lui Filat de recuzare a doi judecători

missing
24 iunie 2019, ora 15:15

UPDATE: 15:15 Instanța a respins cererea avocaților lui Vlad Filat de recuzare a doi judecători. 

Susținătorii au scandat „Rușine”.

UPDATE: 13:15 La ora 12:00 avocații lui Filat au înaintat cererea de recuzare a celor doi judecători din complet din motiv ca aceștia au participat anterior la examinarea dosarului său și l-au condamnat la nouă ani de închisoare. Cei doi judecătorii sunt Sergiu Lazari și Andrei Neculcea.

La ora 13:30, magistrații urmează să se pronunțe dacă cererea avocaților lui Filat de recuzare a celor doi judecători va fi sau nu acceptată.

UPDATE: 12:54 Susținătorii lui Filat au venit astăzi la ședința de judecată a ex-premierului. Aceștia au spus că speră ca „procesul să fie unul echitabil și să fie asigurată transparența”. Întrebați, de ce anterior nu au venit la celelalte ședințe de judecată, aceștia au spus că au manifestat în moduri diferite și că organele statului nu le-ar fi permis participarea la ședințe.

La ședința de judecată a fost zărit și un preot. Inițial acesta a refuzat să comentează prezența sa la ședință. Ulterior a spus că a venit pentru „a susține enoriașii bisericii pe care o păstorește”.

– Domnul Filat este enoriașul bisericii noastre. – Care biserică? – Biserica pe care o păstoresc, din Dubăsarii Vechi, Criuleni. – Ce așteptări aveți de la procesul de judecată?- Datoria noastră este să ne rugăm pentru enoriașii noștri. Sperăm să fie un proces echitabil. – De ce ați venit anume astăzi? – Nu am venit doar astăzi, am fost de mai multe ori” a declarat preotul.

Am venit să-l susținem pe domnul Filat, pentru că dumnealui a avut parte de un proces inechitabil și vrem să fim alături de el măcar în această clipă. Vrem ca Filat să aibă parte în final de proces echitabil, să fie asigurată transparență.  Am manifestat în diferite moduri și că au fost anumite restricții din partea organelor statului de a participa la ședințe”, a spus unul dintre susținători.

UPDATE: 12:25 Jurnaliștii și susținătorii lui Filat au fost lăsați să intre în sala de judecată.

UPDATE: 12:14 Zeci de susținători au venit în aceste clipe la ședința de judecată a ex-premierului Vlad Filat, care are loc la Judecătoria Buiucani. Printre susținători a fost surprins și un preot. 

Presa nu a fost lăsată să intre în sala ședinței de judecată.

Astăzi urmează să se examineze o nouă cerere de revizuire a cauzei penale, pentru care Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram