/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Funcționarul cu salariu de 70 de mii de lei. Maia Sandu cere explicații

missing
24 iunie 2019, ora 12:58

Directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, ridică lunar un salariu de 70 de mii de lei, în timp ce angajații altor instituții publice au salarii mizere. Prim-ministra Maia Sandu a prezentat astăzi la ședința Guvernului o fișă cu informații despre salariul funcționarului și a anunțat că va cere explicații de la cei care ridică bani mari în funcții publice.

Maia Sandu se arată indignată de faptul că Centrul de Implementare a Reformelor activiează în continuare, în condițiile în care fosta guvernare a anunțat că procesul de reformare a administrației publice centrale s-a încheiat acum doi ani.

„Sunt surprinsă că în continuare există această unitate care trebuia să se ocupe de implementarea reformei administrației publice centrale. Guvernul precedent ne-a povestit de mai multe ori că această reformă s-a finalizat în 2017. De ce se plătesc salarii, dacă reforma s-a încheiat. Așteptăm explicații de la cei care sunt angajați în acest centru. Trebuie să luăm măsuri”, a punctat Maia Sandu.

Pe de altă parte, șefa Guvernului a anunțat că va opta pentru salarii mai mari în cazul angajaților Agenției Naționale de Integritate, pentru că aceștia trebuie să verifice averile demnitarilor de stat.

Amintim că Maia Sandu a cerut anterior să fie inițiată o anchetă de serviciu la Centrul de Implementare a Reformelor, pentru că ar fi fost comise mai multe abuzuri în activitatea instituției și a lăsat să se înțeleagă faptul că Iurie Ciocan ar putea fi demis. Funcționarul anunța atunci că Maia Sandu i-a cerut să prezinte un raport de activitate.

Va pleca Iurie Ciocan din funcție? Ce spune funcționarul după ce Maia Sandu a demarat anchete de serviciu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram