Andrei Năstase explică de ce a votat pentru readmiterea Rusiei în APCE

missing
25 iunie 2019, ora 13:09

Doi reprezentanți ai R. Moldova la Adunarea Parlamentă a Consiliului Europei (APCE), deputații Andrei Năstase și Vlad Batrîncea, au votat pentru revenirea Federației Ruse în cadrul APCE. Anterior, Rusiei i-a fost aplicată o sancțiune în urma anexării ilegale a Crimeei și a fost exclusă din componența instituției.

Votul deputaților moldoveni a fost criticat la Chișinău și Andrei Năstase a decis să-și argumenteze poziția într-un live transmis pe facebook chiar de la APCE.

„Personal am ales să nu votez pentru o țară sau alta alta, împotriva unei țări, ci am ales să votez pentru ca această importantă instituție a Consiliului Europei să poată exercita o influență pozitivă asupra tuturor statelor, inclusiv asupra Federației Ruse în subiecte importante ce țin de drepturile omului, de democrație, de stat de drept.

Acest vot nu anulează în niciun fel rezoluțiile și pozițiile principiale ale tuturor statelor lumii  asupra unor subiecte sensibile cum este anexarea Crimeei”, a explicat Năstase.

Precizăm că 118 membri prezenți la ședința APCE au votat pentru ca Rusia să fie acceptată din nou în cadrul structurii, iar 61 de oficiali au fost împotrivă, printre care și deputatul fracțiunii PAS din Parlamentul R. Moldova, Mihai Popșoi. Zece membri APCE s-ar fi abținut de la vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram