/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Cine este noul director adjunct al Serviciului de Informaţii şi Securitate

missing
25 iunie 2019, ora 15:07

Noul director adjunct al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) care a fost propus la ședința de astăzi a Parlamentului Republicii Moldova, este Artur Gumeniuc. Candidatura acestuia a fost propusă de către noul șef al SIS, Alexandru Esaulenco. Acesta a fost votat de 55 de deputați.

În 2017 Gumeniuc a fost numit în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Artur Gumeniuc a deținut pe timpul comuniștilor mai multe funcții importante în cadrul instituției respective: șef al SIS-lui municipiului Chișinău, membru al Colegiului SIS.

Alexandru Esaulenco a fost numit director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pe un termen de cinci ani. Acesta a fost votat de 59 de deputați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram