Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene face precizări, după ce doi deputați ai R. Moldova au votat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei pentru readmisia Federației Ruse în cadrul structurii.

Potrivit reprezentanților Ministerului de Externe, Guvernul nu poate să răspundă pentru poziția deputaților la APCE, deoarece votul este individual .

„Votul parlamentarilor în cadrul APCE are un caracter individual şi nu reprezintă poziția Guvernului sau a statului. Mai mult ca atât, Executivul nu deţine prerogative pentru a recomanda parlamentarilor să voteze într-o manieră sau alta”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Alex Roitman.

Amintim că Andrei Năstase și Vlad Batrîncea au votat pentru ca Rusia să fie acceptată din nou la APCE, după o pauză de cinci ani. În aprilie 2014, Federația Rusă a fost exclusă din cadrul structurii ca răspuns la anexarea ilegală a Crimeei.

Vedeți cum și-a motivat Andrei Năstase votul la APCE .

Andrei Năstase explică de ce a votat pentru readmiterea Rusiei în APCE

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!