Pagubele suferite de locatarii blocului avariat de la Otaci vor fi evaluate în decurs de trei zile. Cel puțin asta le-a promis prim-ministra Maia Sandu sinistraților. 

„În trei zile vor fi evaluate pagubele în legătură cu blocul avariat și vor fi alocate resursele financiare necesare. Cât despre blocul adiacent, trebuie mai întâi să facem expertiza clădirii.”, a declarat premierul Maia Sandu, aflată într-o deplasare la Otaci.

La rândul său, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a spus că blocul va fi demolat în decurs de zece zile: „Apoi vom face expertiza celui adiacent. Evaluarea se va face la fiecare familie în parte după preţul de piaţă, iar în comisia de evaluatori am propus să fie 3 reprezentanţi ai locatarilor”, a spus Harabagiu.

Totodată, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brânzan, a dat asigurări că ministerul condus de acesta va depune tot efortul pentru a ajuta familiile care au avut de suferit: „Vă asigur că Ministerul Economiei este de partea voastră și vom face tot ce ne stă în puteri pentru a vă ajuta să treceți peste acest moment.”, a declarat ministrul Brânzan.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 19 iunie. Atunci a fost avariat un bloc de locuit cu 9 etaje din oraşul Otaci, Ocniţa. Oamenii au fost evacuaţi înainte de producerea incidentului, astfel victime nu au fost înregistrate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!