Deputatul Igor Munteanu, președintele Comisiei parlamentare care va ancheta privatizările considerate dubioase care s-au făcut în ultimii ani în Republica Moldova, a enunțat criteriile după care vor fi selectate obiectivele supuse anchetei și câteva dintre obiectivele care ar putea ajunge ținte ale investigării. 

Astfel, potrivit deputatului Munteanu, printre obiectivele care vor fi anchetate s-ar putea regăsi: Aeroportul din Chișinău, Tutun CTC, Air Moldova ș.a. Totuși, lista va fi definitivată în cadrul următoarelor ședințe.

Printre criteriile care vor sta la baza deciziilor membrilor Comisiilor atunci când vor decide ce privatizări să fie investigate sunt: modul în care a fost respectată legea; numărul de investigații care s-au făcut la acest subiect și care puneau la îndoială caracterul privatizării; numărul de expuneri; (potrivit deputatului multe privatizări s-au făcut din prima și de aceea trezesc suspiciuni că sunt ilegale) și cele în care statul a deținut mai mult de jumătate dintre acțiuni.

„Ne vom limita la 4-5 obiective”, a precizat președintele Comisiei de anchetă.

Comisia de anchetă va prezenta raportul în decurs de 120 de zile.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!