/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Fosta șefă a Pieței Centrale, Lilia Buștiuc îi cere demisia primarului interimar Ruslan Codreanu

25 iunie 2019, ora 12:05

Fosta șefa interimară a Întreprinderii Municipale „Piața Centrale”, îi cere primarului interimar general al capitalei, Ruslan Codreanu să-și de-a demisia. Aceasta spune că edilul i-ar fi denigrat imaginea și ar fi demis-o din funcție pe nedrept.

În cadrul unei conferințe, Buștiuc a spus că din ziua în care a fost numită în funcție, Î.M. „Piața Centrală” ar fi avut datorii de circa 85 de milioane de lei, iar timp de două luni acesta ar fi reușit să întoarcă o parte din sumă.

„Am întreprins acțiuni urgente, am început să discutăm cu Ministerul de Finanțe pentru reeșalonarea acestei amenzi, pentru o perioadă mai mare de timp. Astfel, încercând să nu duc întreprinderea spre insolvabilitate. În 2018, din acest 85 de milioane de lei datorie, au fost achitate circa 25 de milioane. La 1 ianuarie 2019, datoria constituia 60 de milioane de lei. Pe perioada acestor două luni, am mai reușit să adunăm încă 20 de milioane din depozite, venituri. Astfel, azi întreprinderea mai este datoare cu doar 40 de milioane”, a spus Lilia Buștiuc.

Domnule primar, dacă eu am activat două luni la Piața Centrală am adus venit de un milion. Spuneți-mi vă rog, ce motiv puteți să-mi invocați că am avut un management defectuos. De ce m-ați eliberat pe articol, de ce mi-ați murdărit imaginea. Dacă dumnevoastră ați fost acel edil responsabil de acestă întreprindere eu vă rog să vă dați demisia pentru că purtați mai multă răspundere decât toți angajații Pieței Centrale pentru aceste nereguli”, a mai adăugat Buștiuc.

Fosta șefă de la „Piața Centrală” spune că a scris o cerere primarului Codreanu pentru a fi anulată demisia din funcție și a fi restabilită în funcție.

Atunci când nu vom fi auziți, vom proceda în baza legii și vom merge înainte. Dar sper că domnul Codreanu să-și revizuiască decizia și să nu mă învinuiască pe niște sesizări care sunt datate cu anterioara numirea mea în funcție, să nu mă elimine la cererea unor agenți”, a declarat Lilia Buștiuc.

Contactat, primarul interimar Ruslan Codreanu nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție referitor la acest subiect.

Lilia Buștiuc a fost numită în funcție la data de 11 aprilie. A deținut anterior funcția de directoare a Combinatului școlăresc Î.M. „Piața Centrală”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram