/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Ce riscă deputații care lipsesc repetat nemotivat de la ședințele Parlamentului

missing
26 iunie 2019, ora 12:22

Deputații care lipsesc în mod repetat nemotivat de la ședințele Parlamentului sau de la ședințele comisiilor parlamentare din care fac parte riscă să fie sancționați prin reducerea din salariu și tăierea din indemnizațiile de care beneficiază parlamentarii.

Potrivit Regulamentului de funcționare a Parlamentului, sancțiunile se aplică de la trei absențe nemotivate pe parcursul unei luni.

La ședința de ieri a Parlamentului s-au prezentat doar 86 de deputați din cei 101 aleși. Potrivit secretariatului Parlamentului, Vladimir Andronache, Octavian Țîcu și Andrian Candu au scris cerere. Motivul absenței lui Vlad Plahotniuc nu a fost precizat. Știm că acesta se află peste hotare „cu familia”. Mihai Popșoi, Vlad Batrîncea, Andrei Năstase și Iurie Reniță erau plecați în deplasare. De asemenea, au lipsit in corpore parlamentarii din fracțiunea PP ȘOR.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram