Peste 13 mii de locuri locuri de muncă vacante sunt înregistrate la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cele mai multe oferte sunt în capitală și în municipiul Bălți, dar și în Cahul și regiunea găgăuză.

Potrivit datelor agenției, la 24 iunie, erau vacante 13 674 locuri de muncă. Doar 19% dintre acestea sunt propuse persoanelor cu studii superioare, restul fiind dedicate persoanelor cu nivel de instruire secundar profesional și muncitorilor necalificați.

Cea mai mare criză este în sistemul medical și al ordinii publice. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă este în căutarea a 415 persoane care să fie angajate în sistemul medical. Se caută 194 de medici, 151 asistenți medicali, 31 de farmaciști și laboranți.

De asemenea, se caută 339 de persoane pentru diverse posturi vacante din Poliție:ofițeri de sector, ofițeri pentru urmărirea penală, polițiști de frontieră, dar și pompieri.

În domeniul învățământului sunt libere 254 de locuri de muncă. Se caută 130 de educatori pentru grădinițe, 45 de profesori pentru gimnazii și licee, dar și psihologi, conducători artistici și metodiști.

Agenția mai mai caută 35 de piloți de avioane, zeci de programatori, juriști sau specialiști în relații publice.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar și profesional se oferă  11 125 locuri de muncă. Cei mai solicitați sunt  lucrătorii din industria textilă. În acest domeniu sunt vacante 3075 de locuri de muncă. De asemenea, se caută sute de operatori la diverse instalații tehnice, dar și lucrători calificați în industrie: sudori, lăcătuși, strungari.

Un alt domeniu ce duce lipsă de cadre este cel al vânzărilor, fiind vacante aici peste o mie de locuri de muncă. Se caută, de asemenea, 431 de angajați pentru restaurante și hoteluri.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!