/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ UPDATE: Ședința de Judecată în dosarul Filat II. Ex-premierul a retras recursul înaintat la Curtea de Apel

missing
26 iunie 2019, ora 11:35

UPDATE: 11:35 Ex-premierul Vlad Filat a retras recursul înaintat la Curtea de Apel. Acesta nu vrea ca recursul sa ajungă la Curtea Constituțională (CCM) pe motiv că nu ar avea încredere în judecătorii CCM-ului.

„- De ce ați luat această decizie? – Pentru că nu vreau să fiu judecat de aceiași judecători. -Anterior, la fel nu aveați încrede în ei. – Da, dar s-a întâmplat anumite evenimente după ce am scris cererea”, a spus Filat.

Chiar dacă retragerea recursului prejudiciază drepturile sale procesuale în cadrul cauzei penale, domnul Vladimir Filat a considerat ca și poziție civică și în lumina ultimele evenimente care au avut loc în Moldova, acele decizii pe care le-au pronunțat judecătorii Curții Constituționale cu privire la situația politică , dar mai important avizul Comisie de la Veneția privind deciziile acestor judecători ale CCM-ului, Filat a considerat inoportun ca judecătorii acestei curți să examineze și să se pronunțe asupra normelor procesuale ridicate în acea sesizare” a spus Victor Munteanu.

Apărarea lui Filat a mai spus și ce vor face, în cazul în care componența Curții Constituționale va fi schimbată.

Dacă se va schimba componența Curții, noi vom vedea cum va evolua procedura pe această cauză, pentru că chestiunile ce țin de sesizarea Curții Constituționale pot fi făcute inclusiv până la instanța supremă. Deci, ele pot fi făcute pe durata întregii proceduri în instanța de fond, în instanța de Apel, cât și în recursul depus în fața Curții Supreme de Justiție”, a precizat Munteanu.

Știrea se actualizează…

UPDATE: 11:30 În aceste clipe are loc ședința de judecată în dosarul Filat II. Astăzi, judecătorii urmează să examineze recursul depus de avocați, împotriva refuzului din data de 16 aprilie a Judecătoriei sectorului Buiucani, de a sesiza Curtea Constituțională.

Apărătorii vor să afle care este instanța de judecată, abilitată să examineze cel de-al doilea dosar.

Vlad Filat este acuzat de spălare de bani, prin intermediul unei rude, acuzații pe care le respinge. În iunie, 2016, el a fost condamnat la nouă ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de trafic de influență și corupere pasivă. Fostul oficial nu și-a recunoscut vina nici în acest dosar, iar procesul s-a desfășurat cu ușile închise.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram