După ce Nicolae Chitoroagă a demisionat din funcția de șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOS), procuror-șef interimar a fost Denis Rotaru. Informația a fost confirmată pentru TV8.md de către Vitalie Busuioc, adjunct al procurorului-șef al PCCOCS.

Potrivit reprezentantului PCCOCS, ordinul de desemnare a lui Denis Rotaru în funcția de șef interimar a fost semnat astăzi de către procurorul general Eduard Harunjen.

Surse ale TV8 din cadrul Procuraturii au spus că Denis Rotaru este un apropiat al lui Nicolae Chitoroagă.

Nicolae Chitoroagă a demisionat azi din funcția de șef al PCCOCS. Acesta spune că a luat decizia de a pleca de la conducerea instituției pentru că a simțit presiune asupra sa. De asemenea, unul dintre motive este legat și de investigațiile care se fac în urma materialului publicat de RISE Moldova „Minsterul Interceptărilor”.

Chitoroagă nu a decis deocamdată dacă va rămâne în sistem după plecarea de la șefia PCCOCS sau va pleca definitiv din Procuratură.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!