Raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei vor efectua o vizită în R. Moldova în perioada 21-23 iulie. Evenimentul a fost planificat împreună cu deputații moldoveni care se află în aceste zile la Strasbourg.

De asemenea, delegația R. Moldova la APCE a reușit să stabilească și o vizita în țara noastră a misiunii Congresului Autorităților Locale și Regionale pentru monitorizarea alegerilor locale generale stabilite pentru 20 octombrie.

Deputații moldoveni au purtat discuții la Strasbourg cu secretarul general al Consiliului Europei Thorbjørn Jagland, președintele APCE Liliane Maury Pasquier, raportorii pentru Republica Moldova Egidijus Vareikis și Maryvonne Blondin.

Totodată, deputații moldoveni au participat la vot pentru desemnarea noului secretar general al CE – Marija Pejčinović Burić și au participat la alegerea noilor judecători ai Curții Europene pentru Drepturile Omului.

„Astăzi, vom participa la reuniunea Comitetul Mixt al APCE, unde vom informa partenerii noștri despre ultimele evoluții politice de la Chișinău și agenda de reformă a actualei guvernări. Vineri, 28 iunie, la finele sesiunii vom participa la dezbaterile plenare unde vom avea intervenții în legătura cu situația din țara noastră”, a precizat deputatul Mihai Popșoi aflat la Strasbourg.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!