/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Va trebui să plătim mai mulți bani pentru gaz? Vadim Brânzan: „Problema a fost pusă sub capac”

27 iunie 2019, ora 12:23

Tariful la gazul natural ar putea fi majorat. Deocamdată nu se cunoaște cu cât ar putea crește prețul, însă potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, problema a existat încă din anul 2018, însă potrivit lui, în loc să majoreze tariful la gaze, fosta guvernare a ascuns problema „sub capac”.

„Tariful la gaz trebuia majorat pentru că prețul a fost mărit de „Gazprom”. Noi ducem negocieri cu „Gazprom” și „Moldovagaz” pentru a identifica soluții. Problema există de ceva timp, pentru că în loc să mărească tariful la gaz, fosta guvernare l-a micșorat cu 20 la sută, motivând că există o pernă de economii. Tarifele trebuiau ajustate”, a declarat ministrul Economiei.

Încă în luna martie curent, expertul în energetică Victor Parlicov, a avertizat că există premise de majorare a tarifului la gaz în acest an. Asta după ce „Gazprom” a majorat cu 25% prețul gazului livrat Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram