Un grup de actuali și foști angajați ai Ministerului de Interne (MAI) a scris o notă informativă în care oferă detalii despre schemele de contrabandă cu țigări, anabolizante, alcool etilic, chihlimbar și alte mărfuri, care ar fi fost puse la cale și implementate inclusiv sub protecția unor persoane autoritare din cadrul structurilor MAI și a fostei guvernări. Despre acest lucru a anunțat Sorin Stati, ex-director al companiei de stat MOLDATSA, cel care a vorbit și acum o săptămână despre aceste scheme, la emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8.

Stati a prezentat în cadrul emisiunii de aseară nota informativă depusă de către foștii și actualii angajați ai MAI, în care sunt prezentate informații și despre contrabandă cu mărfuri de la piața Kilometrul 7 din Odesa, Ucraina, schemă în care ar fi fost implicați inclusiv responsabili de la Serviciul Vamal.

În presupusele scheme despre care scriu persoanele care au depus această notă informativă apar nume noi, printre care: Maxim Ciubaciuc de la Inspectoratul Național de Investigații, Veaceslav Garștea, șef-adjunct al Poliției de Frontieră ș.a.

Astăzi am încercat să luăm legătură cu instituțiile vizate în această notă informativă. În acest sens, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a declarat că instituția este la curent cu această notă informativă și va veni ulterior cu o reacție.  Purtătoarea de cuvânt de la Aeroportul Internațional Chișinău, Rodica Rusu, a rugat să transmitem o solicitare de informație în care să indicăm întrebările la care dorim să aflăm răspunsul, iar ofițerul de presă al Serviciului Vamal, Cristina Rău, nu a răspuns la telefon.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!