/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

Igor Dodon: Plahotniuc și Șor ar fi beneficiat de intrări separate la aeroport și de pașapoarte emise pe diferite nume

missing
28 iunie 2019, ora 11:59

Ex-președintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc și deputatul Ilan Șor ar fi deținut mai multe pașapoarte pe diferite nume emise de către întreprinderea de stat „Registru”. Despre aceasta a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la emisiunea Puterea a Patra de la N4.

De asemenea, șeful statului a mai precizat că cei doi ar fi beneficiat de intrări separate la aeroport, grație cărora, polițiștii de frontieră nu le controlau bagajele și actele.

„Erau două intrări separate pe unde intrau cu mașina Ilan Șor și Vlad Plahotniuc. Fără control de bagaj, fără control de pașapoarte, fără nimic. Ei treceau cu mașinele și urcau direct în avion. Păi cum lucrul acesta se poate. Nu-și permit oficialii de stat acest lucru. Nici nu doresc să-mi permit. Toți oamenii trec ca oamenii, dar aceștia cu gențile cu tot de ce aveau nevoie s-au dus la avion și au zburat. Noi avem și alte informații.  Ei ar fi avut câte două trei entități. Registrul era sub dânșii, ei aveau pașapoarte pe diferite nume, făcute la registru”, a declarat șeful statului.

Contactați telefonic de TV8, reprezentanții întreprinderii de stat „Registru” nu au răspuns la telefon pentru a veni cu o reacție.

Acum două zile, Procuratura Anticorupție a confirmat faptul că Ilan Șor a părăsit țara. În acest sens, procurorii au cerut mandat de arestare și anunțarea în căutare a deputatului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram