/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Iurie Ciocan a demisionat din ambele funcții. Argumentele funcționarului

missing
28 iunie 2019, ora 11:08

Iurie Ciocan a demisionat de la conducerea Centrului de Implementare a Reformelor care se află în subordinea Guvernului. Totodată a renunțat la calitatea de membru în cadrul Comisiei Electorale Centrale.

Iurie Ciocan a declarat pentru tv8.md că a plecat de la CEC din cauza proiectului de lege pe care l-au adoptat deputații în primă lectură și care ar atenta la independența activității CEC.

„Ieri am semnat cererea de demisie de la CEC și am prezentat-o Parlamentului. Modificările în legislație care sunt, din punctul meu de vedere, slăbesc semnificativ calitatea de mebru al CEC-ului și cred că ar trebui acum să plec”, a argumentat Ciocan.

În calitate de director al Centrului de Implementare a Reformelor i-a prezentat un raport de activitate prim-ministrei Maia Sandu și au decis ulterior „pe cale amiabilă” că ar trebui să plece din funcție.

„Noi cu doamna Sandu am încheiat toată activitatea comună de câteva zile. Eu am prezentat raportul și după asta am decis amiabil, s-a semnat acord și s-a reziliat contractul. Centrul este un instrument al primului ministru. În momentul în care nu există înțelegere cu prim-ministrul nu poate fi nicio activitate. Am clarificat aceste lucruri și în modul cel mai amiabil am reziliat contractul”, a declarat Iurie Ciocan pentru TV8.

Anterior, șefa Guvernului s-a arătat indignată de faptul că Iurie Ciocan ridică lunar un salariu de 70 de mii de lei, în condițiile în care  Centrul de Implementare a Reformelor ar fi terminat de mai mult timp marile reorganizări în cadrul instituțiilor de stat.

Iurie Ciocan, despre salariul său de 70 de mii de lei: „Maia Sandu nu a fost informată corect despre activitatea centrului”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram