/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Precizări de la Curtea Constituțională: Trei judecători rămân fără indemnizații de concediere

missing
28 iunie 2019, ora 12:42

După ce tv8.md a scris că legislația le permite judecătorilor Curții Constituționale să ridice indemnizații de concediere în mărime de până la trei salarii de funcție, reprezentanții CCM au venit cu precizări și sume exacte.

Șeful Serviciului de presă al CCM, Emil Gaitur, afirmă că magistrații Raisa Apolschi, Artur Reșetnicov și Corneliu Gurin nu vor ridica indemnizații de concediere pentru că s-au aflat mai puțin de un an în funcții.

Judecătorul Aurel Băieșu, care a avut un mandat complet de șase ani la CCM, va ridica 98 de mii de lei.

Pentru fostul președinte al Înaltei Curți, Mihai Poalelungi, contabilitatea a calculat o indemnizație de 17 425 de lei. Acesta a fost numit președinte al Curții Constituționale în martie 2018.

Nu se știe deocamdată câti bani va primi judecătorul Veaceslav Zaporojan. Calculele nu au fost făcute, pentru că acesta a rămas să administreze Curtea până la numirea unui alt președinte al instanței.

Vedeți mai jos ce salarii aveau magistrații de la Curtea Constituțională, potrivit declarațiilor de avere pe care le-au depus la Autoritatea Națională de Integritate pentru anul 2018. Dacă cei șase judecători ar fi ridicat indemnizațiile complete prevăzute de lege, putea fi cheltuit aproximativ jumătate de milion de lei din bugetul de stat.

Cu ce indemnizații ar putea pleca judecătorii de la Curtea Constituțională

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram