/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Alegeri Găgăuzia: 11 secții de votare s-au deschis după ora 07.00, la o secție au fost distribuite mai puține buletine

missing
30 iunie 2019, ora 12:31

11 secții de votare s-au deschis după ora 07.00 așa cum prevede legislația. La una dintre secțiile procesul de vot s-a început mai târziu pentru că lipsea ștampila. De asemenea, la o secție de votare urna mobilă nu a fost sigilată în mod corespunzător. Despre aceste abateri a anunțat Asociația obștească Piligrim-Demo, cea care urmărește îndeaproape alegerile bașcanului Găgăuziei care au loc astăzi în regiune.

Potrivit președintelui asociației, Mihail Sirkeli, la secția de votare nr. 13, președintele Biroului a refuzat să le arate observatorilor urnele înainte de deschiderea secției pentru ca aceștia să se convingă că sunt goale. Tot aici, urnele au fost sigilate înainte de sosirea observatorilor.

La secția de votare nr. 17 nu a fost distribuit numărul necesar de buletine de vot. Din numărul solicitat de 2100 a primit doar 1897.

În Găgăuzia au fost deschise 66 de secții de votare, 28 de secții deschise în mediul urban și 38 în mediul rural. În cursa electorală sunt înscriși patru candidați.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia, la scrutin au fost acreditați în total 192 de observatori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram