/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Comisia de anchetă a primit documente secrete de la SIS despre furtul miliardului

missing
01 iulie 2019, ora 11:49

Serviciul de Informații și Securitate a transmis Comisiei parlamentare de anchetă, care cercetează cum s-a produs furtul din sistemul bancar, mai multe documente cu parafa „secret”. Deputații urmează să le studieze în paralel cu alte acte pe care le-au primit de la Comisia pentru securitate care a activat anterior în Parlament.

Astăzi, Comisia parlamentară de anchetă a primit și o notă informativă de la Procuratura Generală la subiectul furtului miliardului, dar fără documente atașate. Nota procurorilor are parafa „restricționat”.

Întrebat ce informații se conțin în actele primite de la SIS, președintele Comisiei de anchetă Alexandru Slusari a declarat că  nu este abilitat de colegii săi să facă dezvăluiri, dar „informația este foarte importantă și confirmă ipotezele referitor la toate acțiunile și inacțiunile unor politicieni și complicitatea lor la aceste operațiuni, care s-au pornit din 2011 și durează până în prezent”.

Miercuri, la ora 15:00, membrii Comisiei de anchetă i-au invitat la audieri pe fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr și ex-directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram