/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO/ Pe timp de caniculă precum în cutia de chibrituri. Chișinăuienii, surprinși înghesuiți într-un microbuz de rută

missing
01 iulie 2019, ora 11:36

Chiar și pe timp de caniculă, zeci de locuitori ai capitalei nu ezită să meargă la serviciu înghesuiți în microbuze arhipline. Un astfel de caz a fost înregistrat și în această dimineață pe ruta 101. De cealaltă parte, cei de la Primărie spun că problema ar putea fi rezolvată odată cu suplinirea numărului de unități de transport modernizate. 

Din imaginile postate pe rețelele de socializare de către un internaut, se poate vedea că microbuzul de pe linia 101 a fost umplut astăzi până la refuz.

Foto: Facebook/ Степа Пушкин‎

Foto: Facebook/ Степа Пушкин‎

Foto: Facebook/ Степа Пушкин‎

 

De cealaltă parte, autoritățile municipale spun că problema ar putea fi soluționată doar în cazul în care va fi suplinit numărul de autobuze și troleibuze ce dispun de aer condiționat.

„Atunci când omul are de ales să urce într-un transport de capacitate mare cu aer condiționat sau într-o rutieră umplută cu 40 de oameni fără aer condiționat, normal că dumnealui va alege transportul public calitativ. Așa s-a întâmplat în toate suburbiile unde am pus fie troleibuze cu mers autonom, fie autobuze. Odată cu modernizarea parcului de autobuze și a parcului Regiei Transport Electric, microbuzele vor dispărea de la sine. Dar omul dacă nu are de ales, normal că el se înghesuie în microbuz”, a declarat astăzi la ședința săptămânală a Primărie, edilul capitalei, Ruslan Codreanu.

Potrivit Regulamentului Circulaţiei Rutiere, transportarea persoanelor al căror număr depășește numărul de locuri prevăzute prin caracteristica tehnică a vehiculului este interzisă și se amendează în mărime de 600 de lei şi trei puncte de penalizare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram