Fostul premier, democratul Pavel Filip, spune că este departe de gândul că la Guvern este lux. Astfel a comentat excursia organizată de șefa cabinetului de miniștri, Maia Sandu, prin care a vrut să arate condițiile de lux în biroul ex-premierului Pavel Filip, dar și în cele ale vicepremierilor pentru care s-ar fi cheltuit zeci de milioane de lei în ultimii ani.

„A fost arătat biroul care a fost reparat de către Filat și îl avea ca al doilea birou. Întrebați pe cine vreți la Guvern că biroul acela a fost ca al doilea birou al lui Filat, cel care a fost demonstrat cel mai luxox. Biroul în care am stat eu este cel în care a stat doamna Greceanîi când era prim-ministru și poți vedea din poze acest lucru”, a declarat Pavel Filip la emisiunea „Replica” de la Prime TV.

Despre tablourile de pe pereții încăperii Pavel Filip spune că a făcut o înțelegere cu Muzeul Național de Arte pentru a organiza expoziții periodice la Guvern. „Și este ok din punctul meu de vedere atunci când vin delegații și oameni străini să poată vedea care sunt operele de artă făcute de pictorii din Republica Moldova. Când am plecat, era o expoziție a pictorului Palamarciuc. Deci, nu sunt tablouri cumpărate scumpe, dar sunt tablourile și picturile Muzeului Național de Arte și pe fiecare tablou scrie cine este pictorul și cum se numește pictura”, a declarat Pavel Filip.

Fostul premier spune că este adevărat că a reparat birourile și sălile de ședințe unde se întâlnesc delegațiile oficiale. „Pe mine m-a deranjat de la bun început că atunci când venea o delegație oficială trebuia să cer voia președintelui Dodon să merg la reședința de stat. Poate pe doamna Sandu n-o deranjează acest lucru, dar pe mine mă deranja. Pot să spun că chiar sunt mândru că am scos toată mizeria care era la primul etaj, în blocul Guvernului și acum este această intrare oficială, centrală pe unde poți primi delegațiile

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!