/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Sorin Stati a fost audiat la Procuratura Generală, după dezvăluirile acestuia despre scheme de contrabandă

missing
01 iulie 2019, ora 16:11

Ex-director al MOLDATSA, Sorin Stati a fost chemat vineri 28 iunie, la audieri, după ce Procuratura Generală s-a autosesizat în urma declarațiilor acestuia, despre presupusele scheme de contrabandă cu țigări, alcool etilic, chihlimbar, anabolizante și alte mărfuri.

„Dânsul a fost audiat de către procurori. Pe baza acestor dezvăluiri noi am pornit o urmărire penală și am implicat, ofițerii de urmărire penală cu atribuții în domeniul investigațiilor și efectuarea actelor de urmărire penală pe astfel de componențe. Eu nu mai pot să vă dau detalii pentru că este componentă a urmăririi penale. Vor mai fi audieri pentru a se stabili dacă informația este una veridică sau nu. Se ridică acte, se examinează actele, se audiază martori se întreprind și alte măsuri”, a spus pentru TV8 procurorul general, Eduard Harunjen.

Zilele trecute, un grup de actuali și foști angajați ai Ministerului de Interne (MAI) a scris o notă informativă în care oferă detalii despre schemele de contrabandă cu țigări, anabolizante, alcool etilic, chihlimbar și alte mărfuri, care ar fi fost puse la cale și implementate inclusiv sub protecția unor persoane autoritare din cadrul structurilor MAI și a fostei guvernări. Despre acest lucru a anunțat Sorin Stati, ex-director al companiei de stat MOLDATSA, cel care a vorbit și acum o săptămână despre aceste scheme, la emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram