/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî și alertă în Europa! Ce ar face NATO, dacă Rusia va invada Moldova

Veaceslav Platon a depus plângere la CtEDO

missing
01 iulie 2019, ora 09:50

Omul de afaceri Veaceslav Platon, condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare cu executare pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, s-a adresat la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, anunță avocații săi. Platon s-a plâns în instanță că au fost încălcate drepturile omului atunci când l-au judecat și l-au încarcerat.

Totodată, în Ucraina a fost deschis un dosar penal pentru extrădarea ilegală în 2016 a lui Veaceslav Platon din statul vecin. Avocații săi vor organiza astăzi, la ora 14:00, o conferință de presă în cadrul căreia vor anunța mai multe detalii.

Amintim că Platon a cerut autorităților ucrainene să-i tragă la răspundere pe mai mulți oficiali care ar fi decis extrădarea sa în R. Moldova în anul 2016. El se plânge pe acțiunile fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko, care ar fi acționat la cererea  politicianului Vladimir Plahotniuc, dar și pe acțiunile procurorului general al Ucrainei, Iurii Luțenko și șefului Serviciului de Securitate, Vasilie Grițak.

Potrivit avocaților lui Platon, extrădarea în R. Moldova ar fi fost ilegală pentru că omul de afaceri este cetățean al Ucrainei, iar statul vecin nu-și extrădează cetățenii, potrivit legislației.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram