/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 816: Sfatul lui Băsescu pentru Moldova, atacuri mortale și navă distrusă! Avertizarea lansată de Estonia

Experți din România vor oferi asistență pentru consolidarea instituțiilor de stat din R. Moldova

missing
02 iulie 2019, ora 10:09

România va acorda asistență Republicii Moldova pentru consolidarea instituțiilor statului. În acest sens, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis Guvernului de la București propunerea de creare a unui grup de experți din ministerele relevante, care împreună cu experții desemnați de Guvernul de la Chișinău, va identifica domeniile ce necesită asistență.  

„Am informat disponibilitatea României de a acorda pe baza solicitărilor concrete ale Guvernului de la Chișinău asistență dedicată consolidării instituțiilor din Republica Moldova. La inițiativa mea, administrația prezidențială a transmis deja Guvernului României propunerea de creare a unui grup de experți din ministerele relevante care împreună cu experții desemnați de Guvernul Republicii Moldova să identifice de urgență domeniile în care este nevoie de astfel de asistență, iar pe baza acestui demers să fie demarate proiecte concrete. Salut faptul că doamna premier Maia Sandu a răspuns pozitiv acestei propuneri. Voi urmări personal derularea de către Guvernele României și a Republicii Moldova a acestei inițiative”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Potrivit lui Klaus Iohannis, România deja a constituit acest grup, care a și avut o primă întâlnire.

În această dimineață prim-minsitra Republicii Moldova, Maia Sandu, și vicepremierul Andrei Năstase s-au întâlnit la București cu președintele României, Klaus Iohannis.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram