/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Declarație: Ilan Șor ar fi încercat să vândă și afacerea din Aeroportul Internațional Chișinău

missing
03 iulie 2019, ora 13:50

Ilan Șor ar fi încercat să-și vândă  și afacerea din Aeroportul Internațional Chișinău înainte de a pleca din R. Moldova. Acesta era gata să cedeze contractul de cesiune asupra aeroportului unor cetățeni din Rusia contra unei sume mari de bani. Declarația a fost făcută de președintele Igor Dodon.

Șeful statului afirmă că a fost contactat personal de potențialii investitori ruși și anunțat despre intențiile lui Ilan Șor și le-ar fi recomandat rușilor să nu cumpere active în R. Moldova care au aparținut statului.

„Erau investitori din Rusia. Persoane serioase. Ilan Șor urma să cedeze contractul de cesiune pe bani foarte mari. Ei m-au contactat prin diferite instrumente și m-au întrebat și eu le-am zis: Nu încercați să cumpărați careva active de la cei care au fost la guvernare pentru că toate o să fie întoarse la stat”, a povestit Dodon într-un interviu acordat pentru Cotidianul.md.

Igor Dodon crede că dreptul de cesiune asupra aeroportului a fost obținut ilegal de către compania „Avia Invest” și actuala guvernare ar trebui să facă tot posibilul să întoarcă aeroportul în gestiunea statului.

„Mâine avem discuții mai serioase la Președinție cu ministrul Economiei la acest subiect, un schimb de opinii. Am văzut poziția lui și comisia parlamenatră care investighează și trebuie de clarificat cum s-a făcut transmisia aeroportului. Eu atunci eram deputat și am spus că este încălcarea legii”.

„Eu consider că probabilitatea este foarte mare ca aeroportul să revină în proprietatea statului”, a punctat Igor Dodon.

Amintim că Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesiune pentru 49 de ani companiei „Avia Invest”. Contractul a fost semmnat în 2013, iar agentul economic a promis să facă investiții de 244 milioane de euro pentru modernizarea acestuia.

Potrivit datelor Agenției Proprietății Publice, până la începutul anului 2018, compania „Avia Invest” a făcut investiții de 76,7 milioane de euro în Aeroportul Internațional Chișinău.

Cifre! Ce investiții a făcut „Avia Invest” în Aeroportul Internațional Chișinău și cum își onorează obligațiile din contract

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram