/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Fracțiunea parlamentară a Partidului Șor, supărată. Marina Tauber vrea să fie șefa Comisiei pentru drepturile omului

missing
03 iulie 2019, ora 10:34

Fracțiunea Partidului Șor își începe de astăzi munca în Parlament și dă asigurări că va fi o forță dură în opoziție. Deputații  au criticat acțiunile majorității parlamentare și se plâng că le-au fost încălcate drepturile pe care le au în calitate de legislatori.

Membrii Partidului Șor s-au supărat că au fost delegați în comisiile parlamentare fără a fi consultați, iar majoritatea formată din membrii Blocului ACUM și PSRM refuză să o numească pe Marina Tauber președinte al Comisiei parlamentare pentru Drepturile Omului.

„Am venit în Parlament să lucrăm și să arătăm o politică nouă. Politică bazată pe fapte reale. Fracțiunea noastră este datoare să fie opoziție activă. Înțelegem că partidul nostru nu le place la mulți și chiar mulți ne urăsc”, a declarat deputatul Denis Ulanov.

Membrii Partidului Șor vor să facă parte din comisiile parlamentare pentru economiei, pentru securitate și cea juridică.

„Majoritatea parlamentară a decis pentru noi în ce comisii să fim. Nu am fost introduși în comisia economică, juridică, de securitate Au refuzat să o numească pe Marina Tauber președinte al Comisiei pentru Drepturile Omului. Calificăm aceste acțiuni drept încălcarea drepturilor opoziției parlamentare. Se încalcă democrația”, a adăugat deputatul Denis Ulanov.

Precizăm că majoritatea parlamentară a decis să lase funcția de președinte al Comisiei pentru Drepturile Omului și Relații Interetnice pentru fracțiunea Partidului Șor, dar nu sunt de acord să fie delegată Marina Tauber. Deputații sunt gata să voteze pentru altă candidatură care va fi înaintată de fracțiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram