Harunjen spune unde este raportul Kroll 2 și în ce condiții poate fi transmis Consiliului Suprem de Securitate și comisiei parlamentare

03 iulie 2019, ora 13:56

Raportul Kroll 2 încă se află la Procuratura Anticorupție (PA), iar acesta va putea fi transmis Consiliului Suprem de Securitate (CSS) și comisiei parlamentare care investighează frauda bancară, dacă Banca Națională (BNM) va reuși să renegocieze cu reprezentanții companiei Kroll clauzele privind confidențialitatea acestuia, spune Eduard Harunjen, șeful Procuraturii Generale (PG).

„Raportul Kroll 2 este acum la Procuratura Anticorupție. El a fost recepționat de către ex-procurorul șef al PA Viorel Morari de la guvernatorul Băncii Naționale. Acest raport conține o clauză foarte importantă, despre care a fost informată conducerea statului, cu remiterea de copii ale acestei clauze. La inițiativa procurorilor, BNM a inițiat o revizuire a clauzelor cu entitatea Kroll. Acum așteptăm poziția oficială a acestei entități Kroll, după care acest raport va fi posibil de dat în gestiunea CSS și a comisiei parlamentare”, a comentat Eduard Harunjen.

Totuși, președintele comisiei parlamentare privind investigarea fraudei bancare Alexandru Slusari spune că membrii acesteia au intrat deja în posesia Raportului Kroll 2 și astăzi vor decide dacă-l vor publica ori nu.

Anterior, exponenții noii guvernări, inclusiv prim-ministra Maia Sandu, au promis că vor cere de la Kroll copia raportului nr. 2 și-l vor face public.

Vezi și:

Procurorul general promite un raport public despre frauda bancară. Ce va conține acesta

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram