/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

/VIDEO/ Octavian Țîcu a cerut demisia in corpore a Consiliului Audiovizualului: „A fost o bâtă în mâna unui regim”

missing
03 iulie 2019, ora 17:06

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au fost chemați astăzi la audieri în Parlament. Deputații din Comisia cultură, educație, cercetare, sport și mass-media au audiat raportul de activitate al Consiliului pentru anul 2018, pe care l-au avizat negativ. Mai mult, deputatul Octavian Țîcu le-a cerut membrilor CA demisia in corpore. Acesta și-a argumentat solicitarea prin faptul că instituția ar fi fost controlată politic în perioada guvernării Partidului Democrat. 

Țîcu a făcut referire și la decizia Parlamentului de a declara Republica Moldova stat capturat. Deputatul le-a reproșat membrilor CA că au contribuit, începând cu anul 2016, la instaurarea monopolului pe piața media autohtonă. Deputatul a mai numit CA-ul „o bâtă în mâna unui regim pentru decapitarea presei și a televiziunilor de opoziție”.

Unica membră a CA care a oferit o replică deputatului Octavian Țîcu în timpul ședinței a fost Olga Guțuțui, care a spus că în cei patru ani de când a activat în Consiliu a avut mereu opinia ei proprie care nu a depins de vreo coloratură politică.

Am încercat ulterior să-i contactăm pe membrii Consiliului pentru a le solicita fiecăruia în parte o replică la declarația deputatului Țîcu, dar am reușit să discutăm doar cu Lidia Vizir,  care însă a spus că nu dorește să comenteze acest subiect, iar Artur Cozma ne-a spus că declarațiile lui Octavian Țîcu sunt politice. Totodată, secretara președintelui CA, Dragoș Vicol, ne-a spus că acesta se află în concediu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram