/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Candu și Cebotari nu au fost acceptați în comisia care investighează furtul miliardului. Pe cine propune PDM în locul lor

missing
05 iulie 2019, ora 12:52

Candidaturile deputaților democrați Andrian Candu și Vladimir Cebotari în Comisia de anchetă care investighează frauda bancară, propuse de fracțiunea Partidului Democrat (PDM), au fost respinse de fracțiunile Blocului ACUM și PSRM. Argumentul invocat de deputatul Sergiu Litvinenco a fost că cei doi ar avea interesele lor și că ar fi contribuit în ultimul an ca investigarea furtului miliardului să stagneze. 

În acest context, fracțiunea PDM i-a propus ca membri ai comisiei pe deputații Alexandru Jizdan și Grigore Repeșciuc. Totuși, pentru aprobarea acestor candidaturi urmează a fi întocmit un nou proiect de decizie.

„În cadrul anchetei este vizat domnul Andrian Candu, domnul Vlad Plahotniuc, de aceea, fiecare candidatură care va veni din partea PDM va fi fi analizată prin prisma conflictelor de interese”, a spus președintele comisiei de anchetă, vicespeaker-ul Alexandru Slusari.

În replică, Andrian Candu i-a zis lui Alexandru Slusari că nu el este cel care să se expună asupra integrității lui.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram