/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ce informații a oferit ex-șeful CNA Viorel Chetraru Comisiei de anchetă privind frauda bancară, în cadrul audierilor

missing
05 iulie 2019, ora 09:12

Fostul șef al Centrului Național Anticorupție (CNA) Viorel Chetraru, oferit mai multe informații relevante membrilor Comisiei de anchetă privind frauda bancară, dar acesta le-a spus deputaților că nu știe cine sunt beneficiarii finali ai fraudei, potrivit lui Alexandru Slusari, președintele comisiei de anchetă. 

„El a venit cu o informație foarte interesantă, foarte importantă, mai ales ce ține de 2011, când a fost făcut atacul raider – totul a început acest cu atac la BEM și nu doar la BEM, dar la întreg sistemul bancar atunci, la patru bănci și la compania ASITO. El a spus deja numele, informație operativă, cine a stat în spatele acestor atacuri. El nu o dată a informat conducerea țării despre toate riscurile ce țin de așa-numita privatizare a BEM-ului, cine stă în spatele tuturor transferurilor, dar la întrebarea noastră, dacă el cunoaște lista beneficiarilor finali, el a răspuns negativ, dar el presupune”, a declarat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8.

La precedenta ședință a comisiei membrii acesteia au decis să publice raportul Kroll 2. Acesta a fost publicat ieri, însă documentul nu conține și lista cu numele beneficiarilor finali ai fraudei bancare, listă care s-ar afla la Procuratura Anticorupție. La rândul ei, procurora Adriana Bețișor, una dintre acuzatorii care instrumentează dosarele privind frauda bancară, spune că nu există vreo listă adițională la acest raport.

La același subiect:

Draguțanu, Candu și Leancă vor fi chemați la audieri în Comisia privind frauda bancară. Ce spune Slusari despre audierea lui Filat și Platon

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram