/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Maia Sandu îi îndeamnă pe procurori să nu mai asculte ordinele lui Harujen: „El va răspunde în fața legii”

05 iulie 2019, ora 15:19

Prim-ministra Maia Sandu a venit cu un mesaj către toți procurorii din R. Moldova pe care i-a îndemnat să nu mai asculte de ordinele procurorului general Eduard Harujen și să acționeze conform legii pentru a nu mai admite ca R. Moldova să fie furată.

Șefa Guvernului a declarat că este grav ce se întâmplă astăzi în Procuratură și a spus că Eduard Harujen și Adriana Bețișor au fost „penibili” ieri în conferința de presă „încercând să demonstreze că-și indeplinesc misiunea”: „Ziceau că investighează furtul miliardului și că în curând se va ajunge la finalitate. Fals. Au avut suficient timp să demonstreze că-și îndeplinesc obligațiunile de serviciu însă au eșuat lamentabil. Furtul miliardului, dar și alte dosare bat pasul pe loc”.

„Am un mesaj către cei 660 procurori din R. Moldova. Nu stați ascunși în birouri până se va schimba conducerea. Ea se va schimba cu siguranță. Eduard Harujen va răspunde în fața legii pentru inacțiunile sale și pentru abuzurile pentru abuzurile comise. Prin acțiunile sale miliarde de lei s-au furat de la cetățenii R. Moldova… Interesul național a fost afectat foarte puternic în ultima perioadă. E de responsabilitatea voastră ca statul să nu fie furat în continuare. Este datoria voastră, obligația legală și morală să acționați.

Fiecare zi în care voi nu faceți nimic este o zi pierdută pentru țară, pentru cetățeni. Fiecare zi în care voi stați cuminți în birouri este o zi în care criminalii ascund banii și proprietățile furate de la cetățeni și de la stat și caută căi de salvare. Aceste zile sunt pe responsabilitatea voastră. E și țara voastră, aici vor crește copiii voștri, aici sunt părinții voștri. Lor le place să fie furați. Vă place să știți că familiile voastre au fost furate și nimeni nu i-a protejat?”, i-a întrebat retoric Maia Sandu pe toți procurorii din R. Moldova.

„Dacă veți aplica legea, nu veți executa ordinele lui Harujen și Bețișor, țara va fi de partea voastră. Nimeni nu vă cere nimic altceva decât să fiți procurori, să aplicați legea și să protejați cetățenii și statul. Noi toți vă cerem să scăpați de o frică irațională și să acționați în raport cu cei care pun în pericol R. Moldova”, a mai spus Maia Sandu în mesajul adresat procurorilor.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram