/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Un grup criminal din Donbas, reținut în R. Moldova. Ce escrocherie au pus la cale

missing
05 iulie 2019, ora 10:10

Un grup criminal  din Ucraina, care își desfășura activitatea pe teritoriul Republicii Moldova a fost deconspirat de oamenii legii.  Ucrainenii se dădeau drept specialiști în medicină abilitați în domeniul tratării persoanelor dependente de droguri și alcool și prin abuz de încredere și înșelăciune obțineau bani de la cetățeni moldoveni pentru tratament. Membrii grupării au fost reținuți de ofițerii Direcției pentru combaterea criminalității organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu polițiștii Direcției generale urmărire penală și angajații Procuraturii pentru Combaterea  Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Grupul criminal era format din cinci persoane cu vârsta cuprinsă între 38 și 41 ani, originare din Ucraina, regiunea Donbas și Odessa. Aceștia amăgeau moldovenii că îi pot trata de alcoolism și narcomanie. Pe durata tratamentului de 28 zile, victimile erau plasate într-o casă amplasată în raionul Orhei, fiind private de libertate. Iar sub pretextul vindecării viciilor, membrii grupării administrau ilegal persoanelor deținute, diverse medicamente fabricate în Ucraina, destinate tratamentului persoanelor bolnave de schizofrenie, fără careva prescripții medicale, provocându-le somnolență pentru o perioadă îndelungată, iar ulterior, dereglări de sănătate.

În schimbul serviciilor prestate ilegal, membrii grupului criminal însușeau de la cetățenii Republicii Moldova sume de până la 15 000 lei. Ulterior, durata tratamentului era prelungit pe un termen nedeterminat, iar sumele bănești erau achitate de către rudele victimelor la solicitarea membrilor grupului criminal.

Până acum, au fost identificați șapte cetățeni care au avut de suferit în urma activității ilegale a acestui grup criminal. Victimele au fost supuse expertizei medicale, pentru stabilirea gravidității prejudiciului adus stării de sănătate.

Membrii grupării au fost anterior judecați pentru comiterea altor genuri de infracțiuni pe teritoriul Ucrainei, precum: comercializarea ilegală a drogurilor, răpiri de persoane, tâlhării, jafuri, furturi.

Ucrainenii sunt învinuiți  de  comiterea infracțiunilor de privaţiunea ilegală de libertate și escrocherie și riscă închisoare pe un termen de la 3 până la 7 ani.

Poliția efectuează în continuare măsuri speciale de investigații pentru a stabili toate circumstanțele și persoanele implicate.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram