/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 800: Lupte grele, permisiunea Londrei și ironia Rusiei. Oficial SUA: Războiul nu se va încheia curând

China vrea mai vizibil miezul de nucă moldovenesc pe piața proprie. Ce spune ambasadorul chinez la Chișinău

missing
06 iulie 2019, ora 11:48

Ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong, a menționat că își dorește o mai mare vizibilitatea a produselor moldovenești pe piața chineză, inclusiv miezul de nucă, care este un produs foarte apreciat în țara sa. Despre aceasta diplomatul a discutat în cadrul unei întrevederi cu ministrul economiei, Vadim Brânzan.

Ambasadorul Zhang Yinghong a declarat că Republica Moldova este un partener important pentru China, iar țara sa este deschisă spre și mai multe colaborări, în domenii precum infrastructura, menționând că China dispune de specialiști de înaltă calificare în acest domeniu. De asemenea, colaborări privind energia verde, industria automotive, dar și împărtășirea practicilor eficiente aplicate de China în ultimii ani în combaterea corupției.

La moment, Moldova se află în proces de negociere cu Republica Populară Chineză pe marginea încheierii Acordului de Comerț Liber. Pe parcursul anului 2018 au fost organizate 3 runde negocieri. Partea chineză urmează să transmită invitația de organizare a celei de-a 4-a runde de negocieri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram