Întrebat dacă oamenii de afaceri Victor și Viorel Țopa, al căror avocat a fost, vor reveni în țară, ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase, spune că aceștia trebuie întrebați. Totuși, în opinia politicianului, aceștia vor veni „măcar la mormântul mamei”. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Piatnița s Anatoliem Golea” la RTR Moldova.

Potrivit lui, lucrurile se vor clarifica după ce se va expune pe marginea cazului acestora Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

„Sunt sigur că după ce Curtea Europeană pentru Drepturile Omului se va pronunța și trebuie să știți că CtEDO a anunțat Republica Moldova despre aceste dosare, iar acest lucru înseamnă în proporție de peste 90% că Moldova va fi condamnată, atunci se va decide totul”, spune Andrei Năstase.

Dacă se vor întoarce sau nu trebuie ei să fie întrebați. „Sunt sigur că fiecare cetățean care a fost „scos forțat” din țară, cetățeanul care nu și-a văzut apropiații și nu a fost la înmormântarea mamei sale desigur că va reveni măcar la mormânt”, spune ministrul.

Victor Țopa și Viorel Țopa s-au plâns la CtEDO că au fost victime ale unui atac raider, fiind deposedați ilegal de acțiunile pe care le dețineau la Victoriabank, de condamnările de acum zece ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!