/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Vor reveni în țară Victor și Viorel Țopa? Răspunsul ministrului de interne, Andrei Năstase

06 iulie 2019, ora 19:55

Întrebat dacă oamenii de afaceri Victor și Viorel Țopa, al căror avocat a fost, vor reveni în țară, ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase, spune că aceștia trebuie întrebați. Totuși, în opinia politicianului, aceștia vor veni „măcar la mormântul mamei”. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Piatnița s Anatoliem Golea” la RTR Moldova.

Potrivit lui, lucrurile se vor clarifica după ce se va expune pe marginea cazului acestora Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

„Sunt sigur că după ce Curtea Europeană pentru Drepturile Omului se va pronunța și trebuie să știți că CtEDO a anunțat Republica Moldova despre aceste dosare, iar acest lucru înseamnă în proporție de peste 90% că Moldova va fi condamnată, atunci se va decide totul”, spune Andrei Năstase.

Dacă se vor întoarce sau nu trebuie ei să fie întrebați. „Sunt sigur că fiecare cetățean care a fost „scos forțat” din țară, cetățeanul care nu și-a văzut apropiații și nu a fost la înmormântarea mamei sale desigur că va reveni măcar la mormânt”, spune ministrul.

Victor Țopa și Viorel Țopa s-au plâns la CtEDO că au fost victime ale unui atac raider, fiind deposedați ilegal de acțiunile pe care le dețineau la Victoriabank, de condamnările de acum zece ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram