S-a făcut o lună de la învestirea noului Guvern, termen în care cei trei deputați care au devenit membri ai Cabinetului de Miniștri, trebuie să-și depună mandatele de deputat. Este vorba despre Maia Sandu, numită premier, Andrei Năstase – ministru de Interne, și Liliana Nicolăescu-Onofrei – ministră a Educației. 

În cazul Lilianei Nicolăescu-Onofrei, care a ajuns în Parlament pe listă de partid, legea prevede că funcția vacantă de deputat va fi suplinită cu următoarea persoană de pe lista partidului, în cazul dat, a Blocului ACUM.

În ceea ce privește mandatul de deputat al Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase, în circumscripțiile unde aceștia au fost aleși trebuie să fie organizate alegeri anticipate.

Anterior, andrei Năstase a spus, în cadrul unei emisiuni TV, că cel mai probabil, alegerile în aceste circumscripții vor fi organizate pe 20 octombrie, concomitent cu alegerile locale.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!