/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Directorul Serviciului Combaterea Spălării Banilor explică de ce nu poate pleca din funcție

missing
08 iulie 2019, ora 17:16

Directorul Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Vasile Șarco, nu a plecat din funcție așa cum declara săptămâna trecută Igor Dodon în cadrul unui interviu.

Solicitat de TV8.md, Vasile Șarco a precizat că nici nu poate pleca acum din cadrul instituției, chiar să vrea, pentru că urmează să prezinte un raport de activitate la Consiliul Europei.

„Nu mi-am dat încă demisia. Suntem în evaluarea de către Comitetul Moneyval și acuma sistemul este într-o situație în care trebuie să stăm la funcțiile pe care le deținem, pentru ca săptămâna viitoare să mergem la apărarea raportului pe țară”, a explicat Vasile Șarco.

Întrebat de ce nu a reacționat instituția la informațiile apărute în ultima perioadă, potrivit cărora din țară ar fi scoase zeci de milioane de euro, Șarco a declarat că au fost trimise rapoarte la acest subiect către Președinție și Guvern și că informațiile nu pot fi făcute publice în presă.

„Toate informațiile au fost prezentate la timp,  inclusiv cele solicitate de Consiliul Suprem de Securitate. Serviciul a venit cu o reacție către Președinție și către prim-ministru.  Nu putem să facem reacții oficiale cu date care sunt la Serviciul Combaterea Spălării Banilor, deoarece sunt date cu caracter bancar și acestea nu pot fi transmise prin agențiile media”, a motivat Vasile Șarco.

Săptămâna trecută, Igor Dodon a dezvăluit în cadrul unui interviu acordat pentru Curentul.md că a primit 15 note informative de la Serviciul de Informații și Securitate prin care a fost anunțat despre diverse ilegalități care se comit în ultima perioadă. Din una dintre aceste note, președintele a aflat că oamenii din anturajul lui Vladimir Plahotniuc ar fi scos din R. Moldova 50 de milioane de dolari într-o săptămână. Dodon declara că așteaptă explicații de la Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram