/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Năstase a sesizat Consiliul Procurorilor să pornească urmărire penală pe numele lui Harunjen. Subiectul va fi discutat mâine

missing
08 iulie 2019, ora 17:55

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a expediat o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și la Procuratura Generală (PG) prin care solicită pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general Eduard Harunjen. Subiectul ar urma să fie discutat mâine, la ședința CSP.

În sesizarea depusă la CSP și PG Andrei Năstase solicită:

  • Consiliul Superior al Procurorilor să pună în discuție subiectele expuse în Sesizare, să dispună înregistrarea sesizări împotriva Procurorului General în Registrul nr.1 al CSP și să desemneze în conformitate cu art.270 alin.(7) din Codul de procedură penală și art.34 alin.(5) din Legea cu privire la Procuratură un procuror sau un grup de procurori care să examineze plângerea și să pornească urmărirea penală împotriva Procurorului General pentru coparticipare la uzurparea puterii de stat, depășirea atribuțiilor de serviciu, amestec în înfăptuirea justiției, corupere pasivă, ș.a.
  • Recunoașterea Declarației Parlamentului cu privire la caracterul captiv al statului Republica Moldova și a Declarației privind constatarea uzurpării puterii în stat de către Vladimir Plahotniuc și PDM, ca o sesizare despre infracțiuni și pornirea unei urmăriri penale complexe pe faptele infracționale invocate în aceste documente ale forului legislativ.
  • Audierea în calitate de martori în cadrul urmăririi penale a semnatarilor Declarației Parlamentului cu privire la caracterul captiv al statului Republica Moldova și privind constatarea uzurpării puterii în stat de către Vladimir Plahotniuc și PDM.

Potrivit lui Năstase, ședința CSP va avea loc mâine, la ora 10:00.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram