Persoanele care au fost prejudiciate în urma jafului de la Moldova Agroindbank (MAIB) spun că au fost anunțate prin SMS despre faptul că banca a fost spartă și că în acea zi reprezentanții băncii le-au spus că „totul va fi bine” și că banii vor fi întorși. Astăzi, aceștia au venit la sediul central al băncii pentru a fla care este situația cu bunurile și actele lor. 

Păgubașii stau la bancă de la ora 10:00 dimineața: „Nu avem încă un răspuns, stăm aici de dimineață, ne-au întrebat doar fiecare ce sumă aveam și ce documente”, spun aceștia.

La ora 14:30 urmează să aibă loc ședința consiliului de directori ai băncii, la care urmează să fie discutat subiectul. „Noi nu vom pleca de aici fără un răspuns, dacă ne va întoarce banca banii sau nu”.

Oamenii spun că au pus în casetele de la bancă banii munciți de o viață: „Suntem aici oameni care au muncit peste hotare, tot ce vrem să știm este dacă ne vor fi întorși banii”, spune un bărbat care a rămas fără bunurile păstrate în caseta de la bancă.

„Eu sunt deja la pensie și am vrut să-mi asigur bătrânețea”, spune o altă femeie care a rămas fără banii pe care-i păstra la bancă.

Păgubașii spun că reprezentanții băncii le-au zis că furtul s-a produs din cauza neglijenței pazei.

Jaful s-a produs în noapte de vineri spre sâmbătă, dar faptul că banca a fost spartă s-a depistat abia dimineața. Suma prejudiciilor este de circa 30 de milioane de lei, potrivit Poliției.

La același subiect:

Detalii despre jaful de la filiala „Moldova Agroindbank”. Prejudiciul ar fi de 30 milioane lei

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!