/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/DOC.VIDEO/ Parlamentul a stabilit că Harunjen a fost numit ilegal în funcția de procuror general și îi cere lui Dodon să-l demită

missing
09 iulie 2019, ora 15:52

Parlamentul a stabilit că Eduard Harunjen a fost numit ilegal în funcția de procuror general. Deputații au adoptat o hotărâre prin care constată faptul că Harunjen nu întrunea condițiile pentru a candida la funcții de procuror general, or, acesta a fost membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) timp de nouă luni înainte de a candida la această funcție, ceea ce, potrivit deputatului Sergiu Litvinenco, autorul proiectului de hotărâre, contravine legislației.

În acest context, Parlamentul recomandă președintelui să emită un decret de încetare a raportului de serviciu cu Eduard Harunjen, iar decizia de azi va fi expediată CSP-ului.

Hotărârea a fost luată cu votul deputaților din Blocul ACUM și PSRM. La rândul, deputații din PDM susțin că această hotărâre nu are bază legală.

„Domnul Harunjen nu a fost niciodată nici prezent la ședințele CSP și nici nu a deținut calitatea a de membru al CSP”, a declarat deputatul democrat Sergiu Sîrbu.


Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram