/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Sandu: După ce s-a aflat că statul va compensa sinistraților din Otaci costurile apartamentelor, prețurile acestora au crescut

missing
09 iulie 2019, ora 17:43

După ce s-a aflat că statul va compensa sinistraților din Otaci, raionul Ocnița, costul apartamentelor, prețurile la imobile au crescut substanțial. Despre aceasta a spus astăzi prim-ministra Maia Sandu după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. 

„Acolo a lucrat comisia de experți pentru a evalua costul locuințelor pierdute la momentul prăbușirii blocurilor. Există o problemă pentru că între timp au crescut prețurile pe piață. Cineva încercă să profite de nenorocirea oamenilor și în momentul în care s-a auzit că statul le va compensa costul apartamentelor celor care și-au pierdut locuințele, atunci prețurile pe piață au crescut substanțial. În câteva zile vom avea cifre mai exacte despre costul locuințelor”, a declarat prim-ministra.

Potrivit Maiei Sansu, în conformitate cu prevederile legale, Comisa de experți a stabilit că prețul unui apartament în Otaci cu două odăi în mediu este de 212 mii de lei și cu trei odăi de 277 de mii de lei, iar în baza acestor costuri se discută cu locatarii.

De asemenea, șefa Executivului a mai precizat că în câteva zile oamenii vor afla câți banii poate aloca statul pentru a compensa prețul apartamentelor.

În prezent specialiști de la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) fac expertiza celui de al doilea din orașul Otaci. Potrivit lor lucrările de evaluare ar putea fi finisate în 15 zile.

„Blocurile de locuit nu au fost date în exploatare însă oamenii trăiau în ele din 1990. Eu am dispus ca să fie verificate și alte blocuri de locuit, iar cei care au vândut blocuri care nu erau date în exploatare trebuie sancționați”, a mai spus prim-ministra.

Anterior, președintele raionului Ocnița Vasilii Romaniuc a spus vizavi de plata compensațiilor cetățenilor care au rămas fără apartamente, că a au fost deja calculate sumele prejudiciilor, dar aceastea ar fi prea mici. Alesul local a refuzat să ne spună despre ce sume este vorba, dar a precizat că intenționează să facă o solicitare la Guvern pentru a cere majorarea compensațiilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram