/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Sora lui Platon, arestată la Moscova pentru implicare în „laundromat”, și-a recunoscut vina

09 iulie 2019, ora 15:07

Sora lui Veaceslav Platon, Elena Platon, care a fost arestată la Moscova fiind bănuită că a participat la schema din „spălătoria rusească” și-a recunoscut vina și a dezvăluit numele mai multor persoane implicate în „laundromat”, membri ai unor grupări criminale.

Avocații Elenei Platon au cerut ca aceasta să fie eliberată din arest pe cauțiune, motivând că femeia și-a recunoscut vina, are la întreținere un copil minor și nu a săvârșit o infracțiune legată de acte de violență și nu reprezintă un pericol pentru societate, scrie Mold-street.com cu referire la „Komersant”.

Instanța de apel a decis totuși ca Elena Platon să rămână în arest până la 23 iulie.

Amintim că o amplă schemă de spălare de bani a fost dezvoltată în anii 2012-2014. Mai mulți politicieni ruși și organizații criminale au transferat 20 de miliarde de euro unor companii off-shore. Procesul era legalizat de judecători din R. Moldova, iar banii erau transferați în străinătate prin intermediul băncilor moldovenenști.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram