Sora lui Veaceslav Platon, Elena Platon, care a fost arestată la Moscova fiind bănuită că a participat la schema din „spălătoria rusească” și-a recunoscut vina și a dezvăluit numele mai multor persoane implicate în „laundromat”, membri ai unor grupări criminale.

Avocații Elenei Platon au cerut ca aceasta să fie eliberată din arest pe cauțiune, motivând că femeia și-a recunoscut vina, are la întreținere un copil minor și nu a săvârșit o infracțiune legată de acte de violență și nu reprezintă un pericol pentru societate, scrie Mold-street.com cu referire la „Komersant”.

Instanța de apel a decis totuși ca Elena Platon să rămână în arest până la 23 iulie.

Amintim că o amplă schemă de spălare de bani a fost dezvoltată în anii 2012-2014. Mai mulți politicieni ruși și organizații criminale au transferat 20 de miliarde de euro unor companii off-shore. Procesul era legalizat de judecători din R. Moldova, iar banii erau transferați în străinătate prin intermediul băncilor moldovenenști.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!